HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Düzenli Olarak Değiştirilen Otomobil Parçaları

18-12-2023 14:57
Düzenli Olarak Değiştirilen Otomobil Parçaları



Bir araca sahipseniz veya sahip olduğunuzda, araç bakımının ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz.Araç bakımında değiştirilmesinde fayda olan ve aracın işlevselliğini sağlıklı bir şekilde sürdürmek için başvurulan bir kaç parçadan söz edeceğiz.Fakat öncesinde bahsedeceğimiz parçaların çoğunun, bir şekilde otomobilin markasına, yılına, bireysel sürüş becerilerine ve ayrıca aracın çalıştığı iklim koşullarına bağlı olduğunu bilmelisiniz.

Otomobil parçalarının aşınma ve yıpranmasının beklendiğine de dikkat etmelisiniz. Ancak bazı otomobil parçaları, yaptığınız sürüş türünden dolayı aşınır,aynı zamanda bazı parçaların yıpranma oranını belirler. Örneğin, sürüş konusunda agresifseniz, fren balatalarınızın normal sürüş yapan bir kişiden daha hızlı aşınması muhtemeldir.


İşte En Çok Değiştirilen Otomobil Parçaları

1-) AKÜ

bmwblogaku


Aracınız ateşleme gibi önemli işlevleri yerine getirmek için aküye güvenir.
Aracınızın markasına rağmen, araç aküsünün yaklaşık 3-5 yıl çalışmasını beklemelisiniz.Tabii ki ne kadar çok sürerseniz akünüzün bitme olasılığı
o kadar hızlı olur. Aracınızın çalıştırılması daha uzun sürerse, bitmekte olan bir aküyü fark etme olasılığınız yükselir.

Akü hakkında daha detaylı bilgi almak için şu blog yazımıza göz atabilirsiniz;
https://www.bmwdepo.com/blog/icerik/aku-nedir







sıkdeğiştirilenyedekparcalar


    2-) YAĞ VE YAĞ FİLTRESİ  

Araç yağının 3-6 ayda bir veya yaklaşık 5.000 - 8.000 km sonra değiştirilmesi önerilir.
Yağın amacı, aracın motorunu yağlamaktır ve yağ filtresi, kir veya döküntülerin motor yağına ulaşmasını önlemek için çalışır.

Yağ Filtreleri hakkında daha detaylı bilgi almak için şu blog yazımıza göz atabilirsiniz;
https://www.bmwdepo.com/blog/icerik/yag-filtresi-nedir-ne-ise-yarar






3-) FREN BALATALARI

frenbalatasıbmwblog1 

Aracınızın fren balataları 3-5 yıl dayanabilir. Fren balatalarının değiştirilme sıklığı, daha büyük araçların fren balatalarının daha küçük arabalara göre daha hızlı aşınması gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Arabanızla birlikte gelen orijinal frenlerin türü de önemlidir çünkü yarı metalik ve seramik frenler diğer tiplere göre daha uzun süre dayanır.

Fren Balataları hakkında daha detaylı bilgi almak için şu blog yazımıza göz atabilirsiniz;
https://www.bmwdepo.com/blog/icerik/fren-balatasi-nedir




bmwdepoyedekparca


 

4-) HAVA FİLTRESİ  

bmwbloghavafiltresi


Hava filtreniz, toz ve parçacıklarını motordan uzak tutmada çok önemli bir rol oynar. Motorda kir varsa, optimum seviyede çalışmayacaktır.
Motor hava filtresini her yıl değiştirmek sizi daha güvenli kılacaktır. Ancak tozlu bir bölgede yaşıyorsanız, daha sık değiştirmeyi düşünmelisiniz.

Hava Filtreleri hakkında daha detaylı bilgi almak için şu blog yazımıza göz atabilirsiniz;
https://www.bmwdepo.com/blog/icerik/hava-filtresi-nedir



 

5-) SİLECEKLER

bmwdepoblogsilecek



Silecekler, nereye gittiğinizi net bir şekilde görmek için gereklidir.Silecekler kolayca aşınır ve bu nedenle her altı ayda bir değiştirilmeleri gerekir. Hasarlı sileceklerle sürmeyin! çünkü hava koşullarının değişmesi durumunda sizin ve diğer sürücülerin güvenliğini riske atarsınız.


6-) LASTİKLER   

bmwdepobloglastikler
Sürüş sırasında uygun çekiş ve tutuşa sahip olmak çok önemlidir.
Lastikler, her yıl sürülen km'lere, sürüş türüne ve lastiklerinizdeki aşınma derecesine bağlı olarak her 5-7 yılda bir değiştirilmelidir.Aracınızın lastik aşınma derecesi daha yüksekse,düşük dereceli lastiklerden daha uzun süre dayanmaları gerekir.Agresif sürüş ayrıca lastik aşınmasını da artırır.



7-) FARLAR

Araba farları bazı zamanlarda sadece birkaç hafta veya ay sürebilir. Geleneksel halojen ampuller genellikle 500-1.000 saat dayanır,ancak HID ampuller 2.000 saate kadar çıkabilir. Işıklarınızdan biri çalışmayı durdurursa, yollarda güvenli sürüş için mutlaka değiştirin.Bu otomobil parçaları aracınız için çok önemlidir. Değiştirilmeleri gerekiyorsa, hem aracınızın performansını artırmak için hemde sizin güvenliğiniz için mutlaka değiştiriniz.

Son olarak Far Tipleri hakkındaki şu blog yazımıza göz atabilirsiniz;
https://www.bmwdepo.com/blog/icerik/otomobil-far-secenekleri-halojenxenonled

bmwdepoblogfarlar








IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.